Ga naar de inhoud

MET EXTREEMRECHTSE RECEPTEN VERLIEZEN WE ALLEMAAL

In de 10 hartenwensen van Hart boven Hard spreken we ons uit voor een eerlijke herverdeling van de welvaart, voor een gezonde leefomgeving, voor de toegang tot zorg, cultuur, kennis, waardig werk en het democratisch recht voor iedereen om deel te nemen aan de samenleving. Daar blijven we ons voor inzetten, maar we stellen vast dat het niet de goede kant opgaat.

Vooral etnisch-culturele minderheden, holebi’s, vrouwen, personen met een handicap, mensen in armoede, vluchtelingen, mensen zonder papieren, syndicalisten, klimaatactivisten, kunstenaars en hun organisaties staan al langer in het vizier van een beleid met extreemrechtse kenmerken. Een recht op waardig leven is voor velen niet meer vanzelfsprekend.

Dat alleen al zou voldoende moeten zijn voor een krachtdadige reactie van allen die een betere wereld willen. Daarenboven komt dat we weten dat het hierbij niet zal stoppen. De prijzen van energie, brandstof, huisvesting, voeding… gaan door het dak. Heel wat mensen zijn noodgedwongen hun laatste spaarcenten aan het opsouperen, als ze die al hadden. Ruim 170.000 gezinnen wachten vergeefs op een sociale woning. Publieke diensten en de sociale zekerheid ontmantelen en commercialiseren zet de werkende bevolking in een zwakke positie. 

EEN STRIJD VOOR EEN ANDERE WERKELIJKHEID 

Solidariteit uit zich in ondersteunen van verzet tegen ongelijkheid. De mensen die nu reeds doelwit zijn van het beleid vragen onze steun. We staan zij aan zij om dit beleid te doen keren. De maatschappelijk prioriteiten moeten omgekeerd worden. Niet richting winstgevendheid maar richting solidariteit.

EEN IDEEENSTRIJD

Het zijn de asielzoekers, mensen met een andere kleur of godsdienst, de Walen of de langdurig zieken die als de grote bedreiging worden voorgesteld, niet het asociale beleid of de ondemocratische macht van de grote bedrijven en kapitaalgroepen. Onze ideeën echter vertrekken van de kracht van de verscheidenheid. Samen, mét onze verschillen verbeelden we de toekomst. We laten zien en laten ervaren dat deze eenheid alternatieve perspectieven biedt en kracht.

Ben je graag actief betrokken bij deze campagne? Stuur dan een mailtje naar fred@hartbovenhard.be.