Ga naar de inhoud

Maak van jouw straat een Samenstraat

Het werk van onze helden, het applaus, alle solidariteit en hulp zijn hartverwarmend. We zullen ermee doorgaan tot corona verdreven is.
En ook erna bestrijden we virussen:

  • Weg met het besparingsvirus! We gaan voor veilig en werkbaar werk, genoeg personeel en eerlijke lonen.
  • Samen verjagen we het virus van winstbejag uit de zorg en de farma-industrie.
  • We roepen het virus van de ongelijkheid een halt toe. We vragen een solidariteitstaks van de allerrijksten.

We maken van onze straat een Samenstraat

De coronacrisis maakt massa’s belangeloze inzet los en burgers nemen taken over waar de overheid in gebreke blijft zowel op het werk, als bij vrijwilligers. Het is een lange ketting van initiatieven: mondmaskers stikken, boodschappen doen, steun inzamelen, vrijwilligerswerk voor mensen die het echt moeilijk hebben … en dan de witte doeken, de raamzangen en het applaus. Het verwarmt het hart!

Met de Samenstraten willen wij respect tonen voor die inzet van velen: want naast zorgverleners zien we ook winkelpersoneel, kinderopvang, vuilnisophalers, leerkrachten, ordehandhavers (vul maar aan) diep gaan om de crisis het hoofd te bieden. Het is duidelijk, alleen door samen te werken overwinnen we corona. De kracht van solidariteit onder de mensen is sterker dan ooit. Laat ons die vasthouden, ook na corona. Want toekomstige pandemieën, klimaatsveranderingen en economische crisissen treffen ons allemaal. De last blijft helaas ongelijk verdeeld en het zijn duidelijk niet de 1 % rijksten die het probleem zullen aanpakken. Maar wij, die andere 99 %, zijn met veel. Alleen delven we het onderspit. Samen kunnen we dat aan! Wij beginnen van onderuit, vanuit ons kot, met onze buren in onze straat.

We delen met elkaar

Uiteraard blijven we ons inzetten voor elkaar. Daarom willen we ook onze ervaringen met elkaar delen.
Hiervoor maakten we de Facebookgroep “Samenstraten”. Hier wisselen we uit over onze ervaringen en over “wat doet onze buurt”. Hier kan je elkaar inspireren, vragen stellen, elkaar aanmoedigen. Welke acties zette je op met je straat? Hoe start je een whatsappgroep in je straat? Welke activiteiten kun je doen om met de gepaste ‘social distancing’ toch contact te hebben met elkaar? Of vertel gewoon hoe volgens jou onze samenleving er na deze crisis zou moeten uitzien.

Met Samenstraat springen we bij in de eigen buurt of nemen zo nodig zelf initiatief. We gaan op zoek naar eerste contacten met buurtbewoners. We kijken waar hulp nodig is. We verbinden netwerken. We verspreiden de raamaffiches We leggen bruggen. Met een inhoudelijke fond. Zodat ze ook na corona blijven bestaan.

Klik hier en word lid van de Facebookgroep “Samenstraten”.

Hart boven Hard, Samen kunnen we dat!