Ga naar de inhoud

🏆 Move your Money reikte voor het eerst de ‘Fuck the Future Awards’ uit aan de ‘meest vervuilende bank van België’. Door deze prijs willen we de aandacht vestigen op de rol van banken in de opwarming van de aarde. 

🎉 De grote ‘winnaar’ was BNP Paribas, maar zoals de host van de avond, De Low Impact Man, wijselijk aangaf: “Er zijn geen verliezers, omdat ze allemaal massaal blijven investeren in de fossiele industrie.” Belfius, KBC, ING, BNP Paribas Fortis en Deutsche Bank behaalden de short list. Deutsche Bank kwam op de tweede plaats terecht en ING op de derde. “Omdat ze verder doen tot de laatste leeuw verdwenen is”, grapte Vromman.

🥳 De actie kwam uitvoerig aan bod in de media! Lees het artikel in De Morgen of op Het Laatste Nieuws

De laatste woorden van de organisatie achter het evenement: “Met onze campagne willen we mensen aanzetten om hun geld naar een duurzame bank te verplaatsen of hun oude bank aan te spreken over hun onverantwoord investeringsbeleid. Het uiteindelijke doel is om de druk op de banken en de regeringen op te voeren en alle fossiele investeringen snel uit te faseren.”

💪 Tijd voor verandering? Maak zelf de stap naar een duurzame bank en doe mee aan een volgende actie van Move your Money.

* Move your Money is een campagne van Hart boven Hard en FairFin.