Ga naar de inhoud
Datum 27 november 2023
Tijdstip 20:00
Locatie De Studio, Maarschalk Gerardstraat, Antwerpen, België
Organisatie Nationaal

Forum Humane Stad betracht alle burgerbewegingen uit Antwerpen in kaart te brengen, te verenigen en te versterken. Forum Humane Stad wil antwoorden aanreiken op de bezorgdheid die er heerst. 

Met Talks gaat Forum Humane Stad diverse stadsproblemen doorgronden onder 4 centrale thema’s — Burgerparticiperende stad, Diverse stad, Duurzame stad en Sociale stad. Elke Talks wordt in samenwerking met een burgerbeweging gecurreerd. 

Vanuit nieuwe inzichten wil Forum Humane Stad burgerbewegingen helpen om nieuwe ideeën en acties te ontwikkelen voor een duurzame en humane stad.

De derde Talk wordt gecureerd door Hart boven Hard in samenwerking met SAAMO Antwerpen, en staat volledig in het teken van de Sociale Stad.

Op de Talks ‘Sociale Stad’ bespreken we de verschillende aspecten van de wooncrisis. Aan de hand van drie blokken bekijken we de Vlaamse en Antwerpse woonsituatie. Bij elk blok luisteren we naar boeiende experten, ontmoeten we ervaringsdeskundigen en bekijken we interessante getuigenissen.

De Talk zal doorgaan op 27 november in De Studio in Antwerpen

Programma

In blok 1 duiken we in de wereld van de sociale huurmarkt. Er komen steeds minder sociale woningen bij, terwijl de wachtlijst maar blijft groeien. Tegelijk moeten sociale huurders aan steeds strengere voorwaarden voldoen. 

Blok 2 gaat over de drempels op de private huurmarkt. Veel huishoudens ondervinden hier problemen met discriminatie, woningen van ondermaatse kwaliteit en slechte contracten. 

Blok 3 behandelt de nood aan klimaatmaatregelen en het aanpakken van dak- en thuisloosheid.

Meer informatie vind je op de website van Forum Humane Stad.

Praktische info

Datum: Maandag 27 november 2023
Locatie: De Studio (grote zaal), Maarschalk Gérardstraat 4, 2000 Antwerpen
Deuren: 19.00 uur
Start Talks: 20.00 uur

Schrijf je (gratis) in via onderstaande knop:

Lees meer