Ga naar de inhoud
Datum 27 november 2023
Tijdstip 20:00
Locatie De Studio, Maarschalk Gerardstraat, Antwerpen, België
Organisatie Nationaal

Forum Humane Stad betracht alle burgerbewegingen uit Antwerpen in kaart te brengen, te verenigen en te versterken. Forum Humane Stad wil antwoorden aanreiken op de bezorgdheid die er heerst. 

Met Talks gaat Forum Humane Stad diverse stadsproblemen doorgronden onder 4 centrale thema’s — Burgerparticiperende stad, Diverse stad, Duurzame stad en Sociale stad. Elke Talks wordt in samenwerking met een burgerbeweging gecurreerd. 

Vanuit nieuwe inzichten wil Forum Humane Stad burgerbewegingen helpen om nieuwe ideeën en acties te ontwikkelen voor een duurzame en humane stad.

De derde Talk wordt gecureerd door Hart boven Hard in samenwerking met SAAMO Antwerpen, en staat volledig in het teken van de Sociale Stad.

Het ontwikkelen van een sociale stad waar iedereen – ongeacht hun economische status of afkomst – kan wonen, is een uitdaging voor de toekomst. Maar hoe creëer je zo’n inclusieve en rechtvaardige omgeving? We laten hiervoor enkele good practices, kritische stemmen en ervaringsdeskundigen aan het woord. Ze buigen zich over vragen als: Waarom is er geen plek voor duurzame sociale woningen maar wel voor extra kantoorgebouwen? Heeft Antwerpen een gentrificatieprobleem? En hoe kan een stad inzetten op gemeenschapsvorming en betaalbaar wonen?

De Talk zal doorgaan op 27 november in De Studio in Antwerpen