Ga naar de inhoud
Datum 13 april 2024
Tijdstip 20:00
Locatie De Roma, Turnhoutsebaan, Antwerpen, België
Organisatie Nationaal

Loop jij ook rond met het gevoel: het moet anders? De samenleving heeft nood aan meer solidariteit en rechtvaardigheid. De Roma en Het Groot Verzet nodigen je uit voor een avond vol inspirerende voorbeelden van verzet en verbinding. Je bent namelijk niet alleen en het kán anders.

Bestel hier je tickets.

Met velen kijken we bezorgd naar de groeiende sociale ongelijkheid en armoede, naar overstromingen en andere tekenen van klimaatverandering. Onze verontwaardiging groeit, wanneer mensen gediscrimineerd worden omwille van huidskleur, gender, religie, leeftijd, ziekte, omdat ze geen job hebben of niet de juiste papieren. We houden ons hart vast bij haat op sociale media, bij racisme en ontmenselijking.

Het Groot Verzet staat voor samen de samenleving maken, voor samenwerken aan een toekomst waarin zorg voor iedere mens en voor de natuur centraal staat.

Gastvrouw voor deze avond is de geëngageerde woordkunstenares Hind Eljadid. Verwacht je aan een strijdbaar en hoopvol evenement met bijdragen van Marijke Persoone (auteur van Wiens Belang? EPO, 2024) en Lieveke Norga (algemeen secretaris ACV Puls), en gesprekken met Jihad Van Puymbroeck (co-voorzitter Hand in Hand tegen Racisme), Bruno Verlaeckt (voorzitter Algemene Centrale ABVV Antwerpen Waasland), Patrick Narosimpa (JES Antwerpen) en Ike Teuling (Code Rood), gemodereerd door Samira Azabar (Baas Over Eigen Hoofd – BOEH!).

De komische, maar daarom niet minder kritische, noot wordt verzorgd door choreograaf en acteur Joffrey Anane met De Tafel van Frank. Frank Goossens is een personage uit zijn webserie Afro Belg, die de hedendaagse conflicten rond racisme en discriminatie op een humoristische manier kadert. Deze rechtsgetinte host praat steeds zijn mond voorbij. Frank verwelkomt niemand minder dan de veelzijdige artiesten Ish Ait Hamou en Junior Akwety als gasten in zijn talkshow. En ook Hind Eldjadid schuift voor de gelegendheid mee aan tafel.

Bestel hier je tickets.

Tijdschema:

19:00   fietsenstalling open
19:15   deuren open
20:00   start programma
21:40   einde programma
23:00   fietsenstalling sluit