Ga naar de inhoud

Hart boven Hard lanceert samen met middenveldorganisaties, vakbonden en de cultuursector een nieuwe campagne: Het Groot Verzet. We merkten dat er veel bezorgdheid is onder de bevolking over de verrechtsing. De samenleving wordt steeds killer, sociale sectoren worden kapot bespaard en er slapen nog steeds mensen op straat. Mensen die zich tegen deze tendensen verzetten, hebben vaak het gevoel dat ze het alleen moeten opnemen tegen de grote reus van het opkomende extreem-rechts. Maar we zijn niet alleen. Het Groot Verzet wil dat duidelijk maken.

Hieronder vind je de de visietekst van Het Groot Verzet, en je kan nog verder lezen op de website.

We hebben jullie nodig!

Loop jij ook al een tijdje rond met het gevoel: genoeg is genoeg?

Hap jij ook naar adem in een wereld van sneller, harder, onverbiddelijker?

Ben je verontwaardigd wanneer mensen gedumpt worden omwille van leeftijd, ziekte, kleur, religie, omdat ze geen job hebben of niet de juiste papieren?

Ben je bezorgd over politieke stemmen die oplossingen beloven door haat te zaaien? Wij ook.

Wij zijn ‘maar gewone mensen’, maar wij hebben besloten om niet langer te zwijgen. Het moet écht anders! Zorg voor elke mens en voor de planeet moet hoog op de politieke agenda. Voor een samenleving met een hart. Nu, en na de verkiezingen in 2024.

Samen maken we Het Groot Verzet. De onderstroom, dat zijn wij. Met de steun van burgerbeweging Hart boven Hard willen we dat laten zien en horen. Doe je mee?