Ga naar de inhoud

De Hartslag van 1 juli begon nat, maar bovenal enthousiast! Aan het station van Leuven kreeg iedereen een pleister, bloembom of rode driehoekpin om de weg naar de juiste wandelgroep te vinden. De wandelingen rond psychische zorg, strijd voor stemrecht en verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en nu brachten alle groepen dichterbij Het Groot Verzet. Een warme dankjewel aan Free, Wim, de werkgroep Zorg om zorg en De Ruimtevaart om ons zo goed te gidsen.

Op deze Hartslag leidden niet alle wegen naar Rome, maar naar de Keizersberg. In het prachtige gebouw van Labora kwam iedereen terug samen om te lunchen en elkaar te vertellen over de voormiddag. Eén ding was duidelijk: als we samen op weg willen naar een warme, inclusieve toekomst, moeten we voorkomen dat extreemrechts gedachtegoed en beleidsmaatregelen ons de weg belemmeren. In de namiddag stemden we daarom hoe we Het Groot Verzet willen vormgeven en gingen we hier meteen mee aan de slag in de workshops Verzetschrijven, What do you meme, Driehoek erop los en Brainstormen voor gevorderden. Nadien toosten we samen op de creativiteit die heel de dag vloeide en gingen we op galerijbezoek om de resultaten van alle workshops te horen en bekijken.

Wat is er beslist rond Het Groot Verzet en hoe nu verder?

Schrijf in je agenda met uitroeptekens: 29 september 2024 plannen we een groot momentum voor Het Groot Verzet. We hebben een dik jaar tijd om hier naar op te bouwen en ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk organisaties, bewegingen en burgers hieraan verbonden zijn. Doe jij mee?

  • Iedereen welkom op 8 september 2023: De volgende samenkomst voor Het Groot Verzet. Hier gaan we de eerste knopen doorhakken over hoe dit momentum er moet uitzien. Nodig gerust organisaties, bewegingen of medeburgers uit. We kunnen dit alleen  samen!
    → bevestig wel je aanwezigheid aan info@hartbovenhard.be
  •  Voeg simpel activiteiten toe op www.hetgrootverzet.org.
  • Kijk alvast uit naar de alternatieve septemberverklaring. Anna Khina bracht op de Hartslag al een voorproefje en schrijft verder op basis van de actualiteit én de teksten die geschreven zijn in de slam poetry workshop.
  • Kom mee Het Groot Verzet bekend maken op zaterdag 9 september in Oostende tijdens ManiFiesta! We zoeken nog mensen die mee achter onze stand willen staan. → info@hartbovenhard.be