Ga naar de inhoud

Marijke Persoone, voortrekker van Hard boven Hard sinds het prille begin, schreef een boek waarin ze het sociale gelaat van extreemrechts en Vlaams Belang ontmaskert. Ze kijkt hiervoor naar zowel Belgische als buitenlandse voorbeelden en biedt de lezer handvaten om zich te verzetten tegen verdeeldheid en haat.

Organiseer je graag een boekvoorstelling in jouw gemeente? Dat kan! Marijke Persoone en Ellen De Soete zijn beschikbaar als sprekers. Neem contact op met team@hartbovenhard.be.

Tekst achterflap:

Op alle vlakken stapelen de problemen zich op: werk, woning, pensioen, school, klimaat, oorlog, migraties. Mensen voelen zich buitenspel gezet, zijn boos op de politiek, die niet snapt waar zij van wakker liggen.

Politici als Tom Van Grieken, en Wilders, Meloni, Le Pen en Orbán in het buitenland, proberen er munt uit te slaan. Maar in wiens belang? Wie wint en wie verliest als zij het voor het zeggen hebben? Marijke Persoone zocht het uit.

Ellen De Soete getuigt over het verzet van haar moeder tegen de nazibezetting en hoe zij de fakkel van haar overnam. Opdat haat en uitsluiting niet het laatste woord zouden krijgen.

‘Wiens Belang?’ is een stut en steun voor gesprekken in de buurt, op de werkvloer, in de school, in je vereniging.

Met een voorwoord van Fikry El Azzouzi.

Vanaf maandag 5 februari in de boekhandel.

Boekvoorstellingen:

More coming soon!